KajaGooGoo Fan-club

Üdvözöllek a magyar KajaGooGoo Fanclub oldalán. Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll, újabb cikekkel videókkal, képekkel várlak vissza legközelebb is. Szívesen veszem segítséged, ha Te is képekkel cikekkel tudod gazdagítani az oldalt. Ezeket a csibecsaba@freemail.hu címre köszönettel várom.

2007. január 30., kedd

A Kajagoogoo együttesről


Aki - e szakma újdonságait figyelemmel kíséri hozzászokhatott ahhoz, hogy az újonnan alakult zenekarok (feltűnési szándékból)a legfurcsább neveket választják maguknak. Vagy valami őrült képzettársítást (ilyen volt a SEX PISTOLS), vagy tudatosan elírt eredeti nevet, ős példa a BEATLES, vagy valami kimondhatatlannak tűnő szófacsarást, ilyen a KAJAGOOGOO. Tagjai később azt vallották, így bőg egy csecsemő, első szavai: papa - mama - KAJA - GOOGOO...
1980-ban kezdte működését egy londoni füstös ipari elővárosban LEIGHTON BUZZARD - ban négy fiatalember: NICK BEGGS basszusgitáros, JEZ STRODE dobos, STUART NEALE billentyűs és STEVE ASKEW gitáros ART NOUVEAUX (Új Művészet) néven.
Esténként más és más lokálban, kis klubokban szerepeltek, épphogy fenntartották magukat a víz színén. Később csatlakozott hozzájuk LIMAHL, eredeti nevén CHRIS HAMIL, a kifejezőerőben oly gazdag énekes. Amikor a londoni EMBASSY - klubban léptek fel, muzsikájuk megtetszett NICK RHODES - nak a már befutott DURAN DURAN zenekar tagjának, akinek ajánlatára az EMI stúdiójában felvették a zenekar első kislemezét a TOO SHY /Túl Félénk / című dalt. A szokatlan külsejű(a fiúk frizurájuk egy részét szőkére festették abba függők tömegét akasztották)és muzsikájú zenekar e felvétele nyomban sláger lett, az újhullámosok csapata egy újabb együttessel gazdagodott. 1982-ben jelent meg a zenekar debütáló albuma a WHITE FEATHERS /Fehér Tollak/amelynek a felső tízezerről szóló OOH TO BE AH című dala milliók slágere lett. 1983-ban kivált a zenekarból LIMAHL és szóló karrierbe fogott. Helyét nem pótolták, hanem NICK BEGGS lépett a mikrofon elé. Nagylemezük címe: ISLANDS.